Personvernerklæring og informasjonskapsler

20. oktober 2020 LADEKLAR

Ladeklars personvernerklæring gir deg informasjon om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger via www.ladeklar.no

Når du bruker ladeklar.no samler vi inn opplysninger om hvordan du bruker nettstedet vårt for å forbedre innholdet på nettsiden.

Behandlingsansvar

Ladeklar er behandlingsansvarlig. Det betyr at Ladeklarer ansvarlig for den bruken av personopplysninger som samles inn ved bruk av ladeklar.no. Vår bruk av personopplysninger skal skje i tråd med personopplysningsloven. Vår nettredaktør har det daglige ansvaret for Ladeklars behandling av personopplysninger på ladeklar.no.

Ladeklars kontaktinformasjon

Hafslund ny energi

Harbitzalleén 5, 0275 Oslo

Telefon: 902 58 099

E-post: post@ladeklar.no

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse. Opplysninger om hvordan du bruker ladeklar.no, anses også som personopplysninger, så lenge de kan knyttes til deg som enkeltperson.

Rettigheter

Alle som spør, har krav på grunnleggende informasjon om behandlingen av personopplysninger i en virksomhet. Denne personvernerklæringen gir deg slik grunnleggende informasjon om bruken av personopplysninger i ladeklar.no.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger som du selv oppgir til oss, og enkelte opplysninger om hvordan du bruker ladeklar.no. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics til å produsere statistikk ved å innhente IP-adressen til din og andre brukeres dataenheter. Gjennom registrering av IP-adressen lagrer verktøyet informasjon om hvilke sider du som bruker besøker og hvor lenge. Det registreres også hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere brukeren benytter. Data fra Google Analytics deles med CRM systemet Pipedrive.

Hva brukes informasjonen til og hvor lenge lagres den?

Ladeklar registrerer og analyserer opplysninger gjennom Google Analytics og Pipedrive for å forstå hvilket behov for informasjon brukerne av ladeklar.no har. Google Analytics og Pipedrive analyserer opplysninger om bruken av nettstedet, analyserer disse og lager statistikk for at Ladeklar skal kunne forbedre og videreutvikle nettstedet. IP-adressen som samles inn med Google Analytics behandles i avidentifisert form, anonymiseres etter kort tid. IP-adressen din anonymiseres før den overføres til Googles servere i USA, slik at de ikke kan identifisere deg som enkeltbruker. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)

Ved å bruke ladeklar.no samtykker du til at vi lagrer informasjonskapsler lokalt i din nettleser. Slik går du frem for å slette informasjonskapsler i ulike nettlesere og begrense lagringen av besøksdata. Den nøyaktige fremgangsmåten avhenger av enheten din og hvilken nettleser du bruker. De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Dette kan føre til at ladeklar.no ikke fungerer optimalt. De samme innstillingene lar deg vanligvis velge hvilke nettsteder du tillater informasjonskapsler fra, inkludert tredjeparter som er tilknyttet nettsidene. Du kan også be om å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Du kan reservere deg mot at dine besøk registreres i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren din. Det gjør du ved å laste ned Opt-out Browser Add-on.