Lastbalansering for elbil

Lastbalansering er viktig for å få mest mulig ut av ladingen uten å måtte utvide den tilgjengelige strømkapasiteten i bygget. Her kan du lese om hva lastbalansering er og hva det betyr for borettslaget, bedriften eller den offentlige parkeringsplassen.

Illustrasjon av en person som lader elbilen sin på lastbalansering.

Hva er lastbalansering?

Lastbalansering handler om å fordele ladehastigheten og energiforbruket på en smart og sikker måte når flere elbiler lader samtidig. Med dynamisk lastbalansering justeres ladehastigheten fortløpende etter tilgjengelig strøm i anlegget. På den måten utnytter ladeboksene den elektriske kapasiteten til det fulle samtidig som at man unngår at hovedsikringen går.

Illustrasjon av et ladeanlegg med lastbalansering
Lastbalansering brukes i større ladeanlegg for å effektivt kunne lade et varierende antall elbiler samtidig.

Fordelene med dynamisk lastbalansering

Lastbalansering sikrer driftssikkerheten i anlegget samtidig som at det er kostnadsbesparende. Bilene som er koblet til anlegget får ladet så raskt som mulig samtidig som lastbalanseringsenheten sørger for at det totale strømforbruket aldri overskrider den satte grensen. Det betyr at man kan installere elbillading uten å gjøre store endringer på den elektriske infrastrukturen til bygget.

I motsetning til et statisk anlegg uten lastbalansering hvor alle har en "fast" mengde strøm å lade på, kan våre anlegg med dynamisk lastbalansering enklere skaleres opp på antall ladere. Det er med andre ord et steg i riktig retning mot å sikre fremtidens ladebehov. Vi sørger for at flest mulig får lade elbilen sin til lavest mulig pris.

Bli lastbalansert med Ladeklar

Vi samarbeider tett med ladeleverandørene Zaptec og Easee og sammen sørger for at boligselskapet, bedriften eller hotellet er lastbalansert og kan lade flere elbiler effektivt. Når ladeanlegget er installert sammen med lastbalanseringsenheten, kobles alle ladestasjonene til et skybasert styringssystem. Denne sikrer driftsovervåkning av hvert ladepunkt for stabil og sikker drift. Enklere blir det ikke!

Flere sider om tekniske begreper rundt ladeanlegg

Bilde av en ladeklar zaptec boks.

Effekttariff

Effekttariff påvirker kostnaden ved å lade elbil. Vi forklarer deg i enkle trekk hva det går i, og hva du skal gjøre for å holde utgiftene nede.

Ladeleif med en ladekabel og en ladeboks, i ferd med å lade.

Regler for lading i borettslag og sameie

Stortinget vedtok endringer i borettslags- og eierseksjonsloven, som betyr nye og bedre regler for lading av elbil i borettslag og sameie fra 1. januar 2021.

En stilig elbil klar for tur

Ladeabonnement for elbil

Her kan du lese mer om Ladeklar for elbileiere. Om ditt boligselskap eller bedrift allerede har avtale med Ladeklar, kan du gå til vår portal for å lese mer om avtalen deres og bestille ladeabonnement til elbil.

Tips oss om din organisasjon

Er ditt boligselskap, bedrift eller kommune ute etter en ladeløsning? Legg igjen kontaktinformasjon, så tar vi kontakt.